Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 26. 18:45

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

AZ SZFE kancellárja eredetileg nem adott meghatalmazást a sztrájkot megtámadni akaró ügyvédi irodának. A kuratórium kötelezte az aláírásra.

Közleményt adott ki az SZFE sztrájkbizottsága, amelyből kiderült, hogy mai is volt tárgyalás a bizottság és a munkáltatók között. Pontosabban a munkáltatók azon körével, amely amúgy egyetért az sztrájk követeléseivel, ugyanis a Vidnyánszky-féle kuratórium ügyvédje ma sem vett részt a tárgyaláson. Az ügyvéd ugyanakkor írásban felszólította a kancellárt, hogy adjon meghatalmazást a munkáltató nevében az ügyvédi irodának arra, hogy a sztrájkot megtámadhassák a bíróságon. A sztrájkbizottság közleményéből kiderül, hogy az egyetem kancellárja megtagadta ezt, válaszképpen a kuratóriumtól kapott felszólítást, melyek értelmében kötelessége aláírni a meghatalmazást.

A sztrájkbizottság közlése szerint a kuratóriumnak és a kuratórium felügyelőbizottságának szintén a szóban forgó ügyvédi iroda látja el a képviseletét, és ez az iroda felszólítja az egyetem kancellárját, hogy adjon meghatalmazást arra, hogy a bíróságon az egyetem munkáltatójának a nevében megtámadhassák a sztrájkot. A kuratórium a kancellár munkáltatója, nem volt választása ebben a helyzetben, alá kellett írnia a meghatalmazást.

A sztrájkbizottság azonban azt írja, hogy áll a bírói ítélet elé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés