Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 27. 17:21

Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs is karanténba került

A három politikus is ott volt azon a rendezvényen, amelyen Hollik István, akiről utóbb kiderült: koronavírusos.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Egy hétvégi rendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott a Fidesz kommunikációs igazgatójával, Hollik Istvánnal, akinél később koronavírus-fertőzést mutattak ki – írják a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtök délutáni közleményében, hozzátéve, hogy

Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkár, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is otthoni karanténban tartózkodik.

Hollik fertőzöttsége miatt szintén karanténba vonult Gulyás Gergely Minszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, valamint Orbán Balázs miniszterhelyettes. Az érintettek első tesztjei negatívak lettek.

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn találkozott egy később koronavírusosnak bizonyult személlyel, ugyancsak karanténba vonult, és az első teszt nem mutatott ki nála fertőzést.

Orbán Viktor miniszterelnök a sajtósa szerint nem érintett.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról