Itthon HVG 2020. augusztus. 12. 12:48

Minek köszönheti Vaszily Miklós, hogy végrehajtóból tulajdonossá vált?

Spéder Zoltán felfedezettjéből lett az Index végnapjait meghatározó árnyalak Vaszily Miklós. A gyors karriert befutó közgazdász az Origótól a TV2-ig kísérte az elmúlt tíz év médiaátalakításait. Most új feladatot osztottak rá, ő próbálja felfuttatni a kormánypárti ütvefúró szerepére kijelölt Pesti TV-t. Portré a friss HVG-ben.

Index-botrány

Alig néhány hónap telt el azóta, hogy az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt felállt a szerkesztőség és új hírportál indított Telex néven, máris menesztették a helyükre kinevezett vezetőket az Index éléről. Szűk fél év alatt tehát két fordulatot is megélt Magyarország egyik vezető hírportálja - kövesse velünk az eseményeket cikksorozatunkban.

"Mi vagyunk itt azon hármak, akik milliárdos forgalmat bonyolító cégeket vezettünk, és mégsem lettünk milliomosok" – súgta oda az éppen az Origo vezérigazgatójaként dolgozó, ma 47 éves Vaszily Miklós egy konferencia szünetében, a körülöttük ülő médiamogulokra utalva, egykori indexes kollégáinak: Kardos Gábornak és Uj Péternek. "Nem volt a hangjában szomorúság vagy sóvárság" – emlékszik vissza a nyolc évvel ezelőtti esetre Uj Péter, aki most a 444.hu főszerkesztője. Vagy talán csak jól titkolta? Tény, hogy Vaszily később igencsak megváltozott. A piaci alapon működő szabad sajtóból látszólag egyik napról a másikra beállt a NER sajtóbirodalmat igazgatni.

A Schmidt Mária, a Nobilis család és Várhegyi Attila alkotta networknek köszönhetően először cégvezetőként bizonyíthatott, ma pedig már Mészáros Lőrinc mellett (látszólagos) tulajdonosként is megjelenik a kormánymédia legújabb hajtásainál.

Hogy miért távozott évekkel ezelőtt az Indextől, majd később az Origótól, és hogyan került Schmidt Mária közelébe, kiderül a HVG e heti számából, illetve a hvg360-on elérhető cikkből.

 

Index-botrány
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.