Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 11. 21:50

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert

Egy kis híján botrányba fulladt ülésen szavazta meg a gödi képviselőtestület Balogh Csaba újabb felfüggesztését.

A gödi képviselőtestület augusztus 11-i, nyilvános ülésén újabb 30 napra felfüggesztette Balogh Csaba polgármestert. Az Azonnali szerint a testületi ülésen megjelent több helyi lakos is, akik többször is bekiabáltak, illetve a polgármestert helyettesítő LMP-s alpolgármestert, Fülöp Zoltánt árulózták.

Gödön komoly konfliktus alakult ki az ellenzéki pártok helyi képviselői között, miután áprilisban Balogh Csaba momentumos polgármester kirúgta a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. vezetőjét, akit korábban a DK javaslatára pályáztatás nélkül neveztek ki. Ezután az LMP, a DK és a Jobbik képviselői is panaszkodtak rá pártjuk országos vezetőségénél.

Közben a kormány is bekavart azzal, hogy kivette az önkormányzat kezéből azt az ipari területet, amin a városban már eredetileg is visszás megítélésű Samsung-gyár van. Azóta Balogh kétszer is nekifutott alpolgármesterei leváltásának, mire a gödi képviselő-testület Fidesz–DK–LMP–Jobbik koalíciója felfüggesztette hivatalából, később pedig egy hangfelvétellel is támadták.

Balogh felfüggesztését egy fegyelmi eljárás előzte meg, amit a veszélyhelyzet alatt hozott döntései miatt indítottak és annak a lefolytatásának az idejére szólt. Ez azonban a napokban lejárt volna.

A mostani felfüggesztése hasonló módon zajlott: egy új fegyelmi eljárást indítottak a polgármesterrel szemben. A pár napja még DK-tag Lőrincz László alpolgármester nyújtotta be az előterjesztést erről. Azt rója fel ebben Baloghnak, hogy többször is megsértette a Szervezeti és Működési Szabályzat előírásait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés