Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 09. 11:05

Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központban háromszoros áron végezték a hazautazók tesztelését.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünkben az utazáshoz kötött PCR vizsgálatok végzése szünetel!

- írta ki a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Kallai Árpád az intézmény honlapjára. A PCR-teszteket rendkívül drágán, több mint 96 ezer forintért végezték az intézményben, holott a Nemzeti Népegészségügyi Központ az alapárat 30 ezer forint körül állapította meg.

A tesztekért azoknak kell fizetni, akik sárga vagy piros besorolású országból érkeznek haza, és nem akarják kivárni a 14 napos karantén leteltét. Mindenkinek két tesztre van szüksége (vagyis a hódmezővásárhelyi intézményben 200 ezret kellett fizetni), csak a sárga besorolásból érkezők egy negatív eredmény után elhagyhatják a lakásukat.

Végignéztük az NNI által megadott intézmény és laborlistát, de máshol nem volt ilyen kiugró a költség. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatóját telefonon és levélben is kerestük, hogy magyarázatot kérjünk az árra, de nem reagált.

(Kapcsolt képünk illusztráció)

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés