Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 08. 17:37

Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére

A kormánypropaganda folyamatosan arról szólt, hogy az unió nem ad pénzt határvédelemre, de a számok mást mutatnak.

5,6 milliárd forintot költött a rendőrség egy bő 6 milliárdos, uniós finanszírozású projekt terhére, amiből összesen 2,4 millió óra normál és túlszolgálatot fizettek ki a déli határzónába telepített rendőröknek, határvadász egységeknek – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Pedig tavaly még arról szólt a kormánypárti kommunikáció, hogy Brüsszel nem téríti meg a határ őrzésének költségeit, pontosabban csak az egy százalékát, mintegy 20 millió eurót. Később aztán kiderült, hogy a Fidesz a határvédelmi támogatás nagyobbik részét elhallgatta, sőt a 20 millió is azért volt annyi, mert annyit kért a kormány – módosítva egy korábbi, jóval nagyobb összegű igénylést, emlékeztet a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés