Itthon hvg.hu 2019. november. 07. 11:16

Gyerekgyilkos Erdogan – így várta a török elnököt a Momentum Budapesten

A DK arról adott ki közleményt, hogy a rendőrség az ő tüntetésüket megakadályozta, amit Erdogan érkezése ellen szerveztek.

Szerda éjjel (csütörtökre virradóan) a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX plakátokkal és matricákkal ragasztotta tele Budapestet, délelőtt pedig molinókkal tiltakozott Erdogan török elnök budapesti látogatása ellen.

A “Gyerekgyilkos Erdogan!” feliratú plakátokkal és molinókkal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a török elnök Észak-Szíriában indított háborújában már számos kurd civil, köztük sok gyerek is meghalt.

Miközben Orbán a kereszténység védelmét tűzi a zászlajára, nemhogy nem védi az ott élő kurd keresztényeket, de az ellenük zajló háborút támogatja. A Momentum TizenX szerint szégyen, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök barátjaként üdvözli a háborús bűnöket elkövető török elnököt. Erdogan nem csak barátja, de mentora is Orbán Viktornak: az orosz elnök mellett tőle tanulja a legtöbbet illiberalizmusból és elnyomásból – szerepel a Momentum közleményében.

Csütörtök reggel az Andrássy úton a DK aktivistái szintén tiltakoztak a török elnök magyarországi látogatása ellen.

Felháborítónak tartjuk, hogy Putyin után egy héttel Orbán Viktor újra egy olyan félázsiai diktátort fogad, akinek kezéhez ártatlan civilek, nők, idősek és gyerekek vére tapad. Ezeknek az ártatlanoknak a képét akartuk kirakni az Andrássy út kandelábereire, hogy Orbán és diktátor barátja is szembesüljenek végre a szenvedéssel. A rendőrség ezt megakadályozta, úgyhogy a fotókat felemelve, és élő Facebook-bejelentkezéssel tiltakoztunk Erdogan ellen – közölte Barkóczi Balázs, a párt szóvivője.

Reggel valaki Gül Baba türbéjének falán üzent a török elnöknek, az "Erdogan háborús bűnös" feliratot viszont hamar letakarították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.