2018. január. 09. 09:30 hvg.hu Utolsó frissítés: 2018. január. 09. 09:39 Itthon

Többször direkt nekiment az előtte haladó autónak, pedig nem is vezethetett volna

A férfi azzal, hogy bosszúból szándékosan nekihajtott az előtte közlekedő járműnek, a benne utazók testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és rongálás miatt vádat emelt egy bátyai férfival szemben, aki azért, hogy megleckéztesse, 2016. december 24-én a miskei köztemetőben dudálva és villogva többször is nekihajtott az előtte haladó autónak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A 48 éves bátyai férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, amikor 2016. december 24-én sötétedéskor a miskei köztemető területén közlekedett gépjárművével. Haladása során egy helybeli lakossal, az ügy sértettjével közlekedési konfliktusa támadt. Ezután a vádlott a sértett gépkocsija mögött, vele azonos irányban haladt a temető főkapuja felé, miközben folyamatosan dudált és villogott a fényszórójával. Mivel a főkapu csukva volt, a sértett megállt és utasa kiszállt, hogy kinyissa a kaput. Eközben a dühös vádlott azért, hogy a sértettet megleckéztesse, hátulról szándékosan nekihajtott az autójának, megrongálva azt.

Miután az utas a kaput kinyitotta, a sértett utasával együtt kihajtott a temetőből, azonban a vádlott ezután is követte őket és még többször, szándékosan hátulról nekihajtott az autójuknak.

A baleset során személyi sérülés nem történt, ám a sértett által vezetett gépkocsiban közel 300 ezer forint kár keletkezett, mely nem térült meg. A vádlott azzal, hogy bosszúból szándékosan nekihajtott az előtte közlekedő gépjárműnek, a benne utazók testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével és rongálás vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?