Itthon hvg.hu 2016. december. 21. 15:31

Kocsis Máté szerint a világ bonyolultabb annál, hogy kedves hölgyek kérdezgessenek róla

Nem először, és több mint valószínű, hogy nem is utoljára kaptak azon fideszes politikusokat, hogy lekezelő módon bánnak a nőkkel. Ezúttal Kocsis Mátén – akivel kapcsolatban fontos felidézni, hogy egyébként a kormánypárt kommunikációs igazgatója is – volt a sor.

A VIII. kerület éves meghallgatásán szóba került az önkormányzati bérlakások ügye is. A kérdésben nemrég a helyhatóság úgy döntött, hogy nem újíttatja fel azok nagy részét, hanem inkább eladja a bérlőknek, így rájuk tolva a problémát. Az eseményen A Város Mindenkié csoport egyik tagja is felszólalt, elmagyarázta, szerintük miért nem helyes ez a hozzáállás, és kérdéseket is feltett a polgármesternek, Kocsis Máténak – derül ki a Kettős Mérce tudósításából.

Kocsis erre így reagált: "Én nagy becsben és tiszteletben tartom kedves fiatal hölgyek aggódását a szociális ügyekért, csak a világ, egy önkormányzat működése, és a konkrét helyzet is bonyolultabb annál, minthogy egyébként roppant szimpatikus emberek, kedves hölgyek feltegyenek olyan kérdéseket, hogy mi lesz a szegény emberekkel. Egy kicsit összetettebb ez a dolog, és az a kérésem, hogy miután elég régóta, elég sokszor kaptunk bizalmat a kerületiektől arra, hogy intézzük a kerület ügyeit, ön is bízzon bennünk, bízza ránk nyugodtan ezeket a kérdéseket. Nem akarunk rosszat az itt élőknek."

Félreállt a józsefvárosi Mikulás, hogy politikusok adhassák át az ajándékot az ovisoknak

Megérkezett az önkormányzati Mikulás a VIII. kerületi ovisokhoz. Amikor azonban az ajándékosztásra került a sor, a Télapó átadta a helyét a politikusoknak, akik meghatódva adták át a csomagokat a kicsiknek, mit sem gondolva arra, hogy a mikuláshívő kicsiknek furán hathat egy öltönyös szent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról