Gazdaság hvg.hu 2020. október. 30. 16:43

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

A reprezentációs keretet egyebek mellett üzleti ajándékokra lehet fordítani, ezt tette Hegedűs Zsuzsa, mikor drága bort és pezsgőt vásárolt.

A számlákon szereplő alkoholos italok üzleti ajándékok – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda a hvg.hu-val arra reagálva, hogy a DK azt közölte, Hegedűs Zsuzsa többek között drága luxusitalokra is költött a reprezentációs keretéből, vagyis közpénzből.

Az üzleti ajándék fogalmát a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény is ismeri – emlékeztet a tárca –, mint minisztérium tevékenységével összefüggő üzleti, hivatali, szakmai, diplomáciai vagy hitéleti kapcsolatok keretében adott ajándék.

A Kabinetiroda arra is felhívja a figyelmet, hogy Hegedűs Zsuzsa reprezentációs keretét a vendégei fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkekre, valamint az üzleti ajándékokra fordíthatja. Vagyis nem arról van szó, hogy ezt a keretet magáncélra használta volna fel.

A DK még 2017-ben indított pert azért, hogy a nyilvánosság is megtudhassa, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget – az ügyben a Kúria 2020. október elején hozott döntést. A döntés nyomán kiadott számlákból derült ki, hogy Hegedűs egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért 35 990 Ft-ot fizetett, és négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia luxuspezsgőt, melynek darabja 14 990 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról