A legjobb poszterért és a legjobb promócióért járó díjat nyerte a magyar csapat a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjében a közönség szavazata alapján – jelentették be a kedd esti eredményhirdető ceremónián. Az idei versenyt a norvég csapat nyerte, másodikok lettek az amerikaiak, a bronzérmet pedig a svéd szakácsok kapták. A magyarok a 13. helyen zártak.
A döntőben az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai indulhattak, összesen 24 ország séfje.
Magyarországot a Münchenben dolgozó Molnár Gábor képviselte az idei versenyen, ő is sebes pisztrángot és gyöngytyúkot készített, mivel ez volt a két fő alapanyaga a 2015-ös világversenynek. A magyar csapat szerda délelőtt fél 10-kor fogott munkához.
A döntő eseményeiről szóló beszámolónkat itt olvashatják.
Az eredményhirdetést délután fél 6-ra ígérték, végül 18 óra előtt pár perccel kezdődött meg a ceremónia. Hosszas köszönetnyilvánítások után negyed 7-kor kezdtek bevonulni a versenyző csapatok, vezetőjük kezében az ország lobogójával.
Magyarország a közönségszavazatok alapján a "Best Poster and Best Promotion" elnevezésű díjat kapta, a csapat, pontosabban Molnár Gábor plakátjáért, ugyanezt a díjat kapta két éve Széll Tamás is. Egyébként a magyar csapat a 13. lett.
Fél 7 után hirdették ki a bronzérmes csapatot: a svédek végeztek a harmadik helyen.
Ezüstérmesek lettek az amerikaiak, és a versenyt a norvégok nyerték meg, Orjan Johannessen séf vezetésével.
A legjobb hústálért járó különdíjat a finnek kapták, nekik volt a legjobb segítőjük is Antti Lukkari személyében. A haltálért a japánok kaptak különdíjat.