A holdújév hivatalosan is egyhetes ünnep Délkelet-Ázsiában, de valójában legalább két hétig tart az ünneplés, evés-ivás.
Vietnamban Tet-nek hívják a holdújévet, ami szinte szó szerint az evést jelenti. Az" an Tet", annyit tesz, hogy megeszik az ünnepet. Első este családi körben, aztán megindul a nagy népvándorlás, és körbeeszik a rokonságot, lett légyen akárhány kilométeres távolságban, ha ez is megvolt, akkor dugig telnek az éttermek. Ilyenkor a külföldön élő vietnamiak is, ha tehetik haza utaznak, hogy együtt legyenek rokonokkal, ismerősökkel és az ősőkkel, akiknek minden házban, lakásban oltárt állítanak, és ünnepi áldozatot mutatnak be.
Az ünnepi menüből bőven juttatnak halottaiknak is. Nemcsak a házi oltárokon, de a templomokban is az istenek elé kerülnek a holdújévet szimbolizáló étkek, gyümölcsök.
Az ünnepi fogások közül semmiképpen sem maradhat ki a négyszögletes banh chung vagy a kerek banh day, mindkettő ragacsos rizsből szójababbal, sertéshússal készült fűszeres táska, banán- vagy la dong ( az előbbihez hasonló pálmafajta, a phrynium levele ) levélbe csomagolva.
Utána sorakozhat a sült kacsa vagy más szárnyas , az egészben párolt-sütött tengeri sügér vagy ponty, a füstölt tojással kisért párolt disznópecsenye és egy, a mi disznósajtunkhoz hasonló, fűszeres, hideg fogás.
A gyümölcsök közül ilyenkor a legnagyobb becsben a görögdinnyét tartják, ami a Tet-et szimbolizálja. S mert nem szokás édességgel zárni a menüt, desszertként papaya, mangó, licsi, mangosztán, ananász is bőségesen kerül az asztalra.
Ünnep ide vagy oda, azért az egész országot behálózó, 24 órás pho bo bároknak sem kell bezárni, mert ilyenkor is szívesen betérnek két vendégeskedés között egy tál - a nálunk is egyre népszerűbb vietnami - levesre a népek.