Vagy Rossini Segal módra? Ez majd augusztus 15-én derül ki a kaposvári Vicolo étteremben, ahol a mesterszakács a zeneszerző eredeti receptjei alapján többfogásos ebédet komponál.
A rendhagyó kulináris eseményre az augusztus 13-19. között zajló IV. Kaposfest klasszikus zenei fesztivál keretében kerül sor. Az ötlet Bolyki György fesztiváligazgató fejéből pattant ki. A választás nem véletlenül esett Rossinire, hiszen a zeneszerző a korabeli feljegyzések szerint nagy barátja volt az asztali örömöknek, sok mondása maradt fenn az étel, a szerelem és a zene közötti hasonlóságokról. Szeretett éttermekbe járni, szenvedélyesen szeretett enni. Séfek versengtek, hogy főzhessenek neki,és maga is szívesen odaállt a tűzhely mellé.
A róla elnevezett leghíresebb ételt, a Rossini bélszínt ugyan nem maga kreálta, de az ő inspirációjára készítették először a pirított zsemlyeszeletekre ültetett, médiumra sütött bélszínszeleteket, libamájjal tetőzve,szarvasgombával bolondítva, madeira mártással kínálva a párizsi Café Anglais-ben. A Rossini rakott makaróniról, ami pezsgős,tejszínes, szarvasgombás mártással, sütőben gratinírozva készül, viszont biztosan lehet tudni, hogy maga lepte meg vele zeneszerző barátait, hiszen pontos leírást is adott hozzá, miként a Rossini tojásról is, ami nem más, mint tisztított vajban, tejfölben sütött tükörtojás.
Segal Viktor menüje most még természetesen titkos,de azt azért lehet gyanítani, hogy a zeneszerző kedvenc alapanyagai nem maradnak majd ki a fogásokból.