2010. augusztus. 19. 22:16 life-style.hu Utolsó frissítés: 2010. augusztus. 19. 22:16 Gasztro

Hová menjünk vacsorázni? Borssó, a franciás magyar

Gőzerővel folyik a magyar konyha gasztronómiai újraértelmezése, ennek a folyamatnak lehetünk részesei, ha beülünk az átgondoltan otthonos, belvárosi Borssóba. Az étterem megjelenése a klasszikus, polgári Budapestet idézi, de nem a máshol megszokott, bolhapiac stílusban, annál jóval magasabb minőségben.

Bár a trendek nem kifejezetten a tradicionális magyaros konyhát részesítik előnyben, neveltetésünkből és kulturális hátterünkből adódóan mindannyian kötődünk bizonyos, tipikusan hazai fogásokhoz. Még ha nem is kívánjuk minden nap, mégis nosztalgiával gondolunk a nagymama húslevesére, töltött káposztájára vagy apukánk lecsójára.

A nosztalgiára épül a Kálvin tér mellett 2008-ban megnyílt Borssó koncepciója is, ám a hagyomány iránti tisztelet ez esetben a legkevésbé sem jelent konzervatívizmust.

A cikk folytatását ide kattintva érheti el.

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.