EUrologus #mifolyikbrusszelben

EUrologus EUrologus 2021. március. 10. 10:28

Hozzáfértek a bűnözők beszélgetéseihez, 17 tonna kokaint foglaltak le a rendőrök Belgiumban

Az eddigi legnagyobb kábítószerellenes razziát tartották a rendőrök Belgiumban, ennek eredményeként 17 tonna kokaint és 1,2 millió euró készpénzt foglaltak le, valamint őrizetbe vettek egy ügyvédet is.

Kétszáz helyen tartottak házkutatást abban az akcióban, amelyet mintegy 1500 rendőr hajtott végre. Több éves nyomozás eredménye volt ez a rajtaütés-sorozat, amelynek központja Antwerpen volt. A kikötőváros az egyik legjelentősebb európai kábítószer-elosztó pont, a főként Dél-Amerikából érkező szállítmányok jó része itt éri el Európát és innen terjesztik tovább a kontinens belseje felé. Az üzletet nemzetközi bűnbandák irányítják, akik egymással is gyakran kerülnek összetűzésbe, az utóbbi hónapokban Antwerpenben is számos leszámolás, merénylet történt, amelyet a rendőrök egyértelműen a szervezett bűnözői körök közötti konfliktusoknak tulajdonítottak.

A mostani ügyben az áttörést az hozta, hogy a rendőrség hozzáférést kapott a magát a világ legbiztonságosabb kommunikációs platformjának tartó Sky ECC vállalat telefonjaihoz. A gyanúsítottak ezen kommunikáltak, a nyomozók pedig mintegy egymillió titkosított üzenethez jutottak hozzá, amelyeknek körülbelül a felét olvasták el, amelyek birtokában már elegendő bizonyítékkal rendelkeztek az akció megszervezéséhez. A nyomozás részleteit ismerők szerint a bűnözők annyira megbíztak a rendszerben, hogy teljesen nyíltan beszéltek a részletekről.

A kutatás természetesen tovább tart, újabb letartóztatások várhatók, akik között lehetnek további ügyvédek, vagy akár rendőrök is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()