Élet+Stílus hvg.hu 2021. június. 11. 09:06

Kim Dzsong Un szerint a K-pop olyan, mint a rák, ami elpusztíthatja az országot

Szerinte a dél-koreai popzene akkora veszélyt hordoz, hogy attól Észak-Korea „összeomolhat, mint egy dohos fal”.

Kim Dzsong Un szerint a K-pop és a dél-koreai szórakoztatóipar olyan, mint a rákos daganat, amelyre ha nem figyelnek eléggé oda, az egész ország úgy omolhat össze, mint egy dohos fal – idézi Észak-Korea diktátorát a New York Times.

Nem ez az első alkalom, hogy Kim Dzsong Un kikel a dél-koreai kultúra ellen: nemrég például betiltotta a szűk farmert és a déli műsorokból is ismert frizurákat is.

Kim Dzsong Un betiltott több frizuraformát és a szűk farmert is

Észak-Koreában az orrkarika sem engedélyezett.

A lap idéz egy olyan észak-koreai disszidenst is, aki dél-koreai kulturális termékeket csempész Észak-Koreába: szerinte a fiatal észak-koreaiak már nem érzik úgy, hogy Kim Dzsongun adósai, és ez veszélyt jelent az uralkodói dinasztia fenntartására, ezért dolgozik Kim annyira azon, hogy visszaszerezze az ideológiai kontrollt felettük is.

És emellett tényleg konkrét veszélyt is jelentenek a dél-koreai sorozatok: noha az északi propaganda szerint Dél-Korea egy rettenetes, elmaradott hely, ezekből mégis kiderül, hogy ez nem így van, és például amíg északon az emberek éheznek, addig délen újabb és újabb diétákat próbálnak ki a sztárok, hogy vigyázzanak az alakjukra.

Így Észak-Koreában börtönre és munkatáborra számíthat bárki, aki déli kultúra fogyasztásával bukik le, a terjesztőkre viszont akár halálbüntetés is várhat.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.