Élet+Stílus hvg.hu 2021. május. 04. 20:48

Győrfi Pállal magyarázza el a korlátozásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség

Most animációkkal tudhatjuk meg a választ a leggyakrabban felmerülő kérdésekre arról, mire is jó a védettségi igazolvány.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Nemcsak influenszereket küldött el teraszozni a Magyar Turisztikai Ügynökség, de a négymilliomodik oltás után jelentősen megváltozó korlátozásokról is készített egy animációs videót Győrfi Pál narrálásával. A videó főleg a sokszor feltett kérdésekre válaszol: például azt is leírja, hogy a védettségi igazolvány nem helyettesíthető zárójelentéssel vagy oltási igazolással, de azt is megtudhatjuk, hogy ha még nem kaptuk meg a saját igazolásunkat, akkor telefonon és az online felületeken is jelezhetjük ezt.

Azt is hangulatos képekkel együtt kapjuk meg, hogy az igazolvánnyal nem rendelkezők a vendéglátóhelyek teraszán foglalhatnak helyet, de akinek van, már be is mehet az étterembe, ahol maszkot sem kell felvennie.

A videó külön kiemeli, hogy a szállásadóknál kategóriától független a tiltás, tehát védettségi igazolvány nélkül kempingbe ugyanúgy nem mehetünk, mint luxushotelbe.

Így válik még szabadabbá az élet szombattól

Focimeccs maszk nélkül igen, koncert egyáltalán nem, étterem szabadon, boltok maszkban - összeszedtük, hogy milyen jogosultságok illetik meg a védetteket és a nem védetteket akkor, ha eléri a négymilliót Magyarországon a koronavírus ellen beoltottak száma.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.