Élet+Stílus hvg.hu 2021. május. 04. 10:07

Madeleine McCann 18. születésnapja jön, a szülei üzentek

A kislány hároméves volt, amikor 14 évvel ezelőtt eltűnt egy portugáliai nyaraláson.

Madeleine McCann szülei még mindig reménykednek abban, hogy életben van a 14 évvel ezelőtt eltűnt lányuk. A gyerek eltűnésének májusban van az évfordulója, de az ideit a szülők számára nehezíti, hogy Madeleine McCann idén lenne 18 éves. A szülők, Kate és Gerry McCann ebből az alkalomból a kislány keresésére létrehozott hivatalos Facebook-oldalon üzentek, és megköszönték azt a rengeteg támogatást, amit az elmúlt években kaptak.

May 2021 Every May is tough – a reminder of years passed, of years together lost, or stolen. This year it is...

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Monday, 3 May 2021

Madeleine McCann hároméves volt, amikor 2007 májusában eltűnt egy Praia da Luz-i nyaralóból, ahol a család vakációzott. Tavaly júniusban azonosították az ügy gyanúsítottjaként a negyvenes éveiben járó Christian Brücknert. A német nyomozók azt állítják, bizonyítékuk van arra, hogy a kislány halott.

Madeleine McCann szülei a Facebookon azt írták, tudniuk kell, hogy mi történt a szeretett lányukkal. „Minden május nehéz – emlékeztet az eltelt időre, az elveszített, ellopott közös évekre. Az idei év különösen elevenbe vág, mert most ünnepelnénk Madeleine 18. születésnapját” – írták.

Lisszabonban idén nyáron német, brit és portugál nyomozók találkoznak, és egyeztetnek Madeleine McCann eltűnésének ügyében, amelynek jelenleg a legfőbb gyanúsítottja Christian Brückner.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság hvg.hu 2021. május. 16. 07:00

És akkor már a fideszes polgármesterek is tiltakoznak a kormány terve miatt

Rendkívül nehéz helyzetbe kerültek az állami támogatás hiánya miatt az önkormányzatok, amelyek most lakásállományukat is elveszíthetik. Közben a kormány benyújtotta az EU-nak a tervet arról, mire költené a koronavírus-válság utáni helyreállítási támogatást, Varga Mihály pedig adócsökkentéseket jelentett be. Ez még úgy is belefér, hogy 800 milliárd forintot folyattak ki a NER-nek a járvány alatt. Az élet pedig megállíthatatlanul drágul Magyarországon. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.