Élet+Stílus hvg.hu 2021. március. 02. 09:32

XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

A volt egyházfő megdorgálta azokat, akik nem fogadták el a döntését a visszavonulásról.

A volt pápa emlékeztette a híveket arra, hogy Ferenc az egyházfő és az egyetlen pápa. A 93 éves XVI. Benedek 600 év után az első pápa volt, aki az élethosszig tartó pápaság helyett lemondott az egyház vezetéséről arra hivatkozva, hogy már nem érezte magában az erőt, hogy irányítsa az 1,3 milliárd hívőt számláló egyházat.

Ferenc pápa és XVI. Benedek

Benedek most megdorgálta és fanatikusnak nevezte azokat a római katolikusokat, akik nem fogadják el a döntését, és még mindig őt tekintik pápának.

A konzervatív katolikusok egy része elégedetlen a liberálisabbnak tekintett Ferenc működésével, ezek a hívek gyakran kétségbe vonják, hogy Benedek a saját szándékából lépett-e vissza 2013-ban – noha ő ezt mindig hangsúlyozta az elmúlt nyolc évben. „Nehéz döntés volt. De tudatos választás volt, és azt gondolom, hogy jól tettem” – mondta most a Corriere della Sera című olasz lapban hétfőn megjelent interjúban.

Ferenc pápát nagyon is foglalkoztatják a nők

A katolikus egyházfő az új könyvében felteszi a kellemetlen kérdést: vajon a sok dráma, amelyet idén megtapasztaltunk a világban, csak a koronavírus-járványról szól, vagy arról is, amit a vírus leleplezett? Az Álmodjunk együtt című kötetben Ferenc pápa arra figyelmeztet: amit egykor normálisnak tekintettünk, egyre kevésbé látszik annak, és illúzió azt hinni, hogy visszatérhetünk oda, ahol a válság előtt tartottunk.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról