Élet+Stílus hvg.hu 2020. szeptember. 16. 10:26

„Mindig nagy öröm volt ide jönni, fantasztikus tanáraink voltak” – imádta az SZFE-t Eperjes Károly

Előkerült egy videó, amin Eperjes Károly mesél nagy szeretettel és tisztelettel az egyetemi éveiről, a tanárairól, a színművészetis közösségről. A videó 2015-ben készült, az SZFE 150. évfordulójára.

Free SZFE

Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Eperjes Károly idén aláíróként szerepel azon a nyílt levélen, amely a Színművészeti átalakítása mellett áll ki.  Az – egy korábbi, tiltakozó levelet parafrazeáló írásban – az szerepel többek közt, hogy az "alaposan előkészített és jövőbe mutató modellváltást" meggondoltnak és előkészítettnek tartják.

Öt éve még így nyilatkozott az SZFE-ről:

 

Free SZFE
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!