Élet+Stílus hvg.hu 2020. július. 10. 14:59

Videón, ahogy birtokba veszik új otthonukat a bozóttüzekből kimentett koalák

Jól vannak, egyiküknek kicsinye is született a menhelyen.

Öt koalát telepítettek vissza egy Canberra melletti ausztrál nemzeti parkba. Ezeket az állatokat a bozóttüzek miatt mentették ki lakhelyükről.

Jed, Scully, Billa, Gulu és Yellow az Ausztrál Nemzeti Egyetem veszélyeztetett fajoknak fenntartott menhelyén vészelte át a katasztrófát.

Az őket kísérő kutatók szerint az állatok pontosan tudják, hol vannak, és teljesen jól érzik magukat. Egyiküknek kicsinye is született, de még minden idejét az erszényben tölti, majd csak pár hónap múlva kezdi kidugni a fejét.

Az ausztrál természetvédők folyamatosan dolgoznak a tűzkárok helyreállításán, és a kimentett állatok visszatelepítésén. A tűz súlyos pusztítást végzett, de az eddigi tapasztalatok biztatóak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.