Videón, ahogy birtokba veszik új otthonukat a bozóttüzekből kimentett koalák
Élet+Stílus hvg.hu 2020. július. 10. 14:59

Videón, ahogy birtokba veszik új otthonukat a bozóttüzekből kimentett koalák

Jól vannak, egyiküknek kicsinye is született a menhelyen.

Öt koalát telepítettek vissza egy Canberra melletti ausztrál nemzeti parkba. Ezeket az állatokat a bozóttüzek miatt mentették ki lakhelyükről.

Jed, Scully, Billa, Gulu és Yellow az Ausztrál Nemzeti Egyetem veszélyeztetett fajoknak fenntartott menhelyén vészelte át a katasztrófát.

Az őket kísérő kutatók szerint az állatok pontosan tudják, hol vannak, és teljesen jól érzik magukat. Egyiküknek kicsinye is született, de még minden idejét az erszényben tölti, majd csak pár hónap múlva kezdi kidugni a fejét.

Az ausztrál természetvédők folyamatosan dolgoznak a tűzkárok helyreállításán, és a kimentett állatok visszatelepítésén. A tűz súlyos pusztítást végzett, de az eddigi tapasztalatok biztatóak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata
Élet+Stílus Czeglédi Fanni 2020. augusztus. 06. 20:00

Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata

Kanye Westnek az elmúlt hetekben felbukkanó furcsa víziói és sértő bejegyzései eleinte egy jól kidolgozott médiakampány elemeinek tűnhettek, de hamar megjelentek azok a rajongók és támogatók, akik arra figyelmeztettek, hogy a rapperen valószínűleg eluralkodott korábban felvállalt bipoláris zavara. Ha ismerjük és értjük a betegség tüneteit, West ámokfutásnak tűnő megnyilvánulásai is egészen más megvilágításba kerülnek. De mit kell tudni és hogyan érdemes beszélni a bipoláris zavarról? Dr. Belső Nóra pszichiátert kérdeztük.