Mit kezdenek egymás ételeivel a magyar és a lengyel séfek?
Ezúttal a magyarok főznek lengyel, a lengyelek pedig magyar ételeket.
Izgalmas gasztro-hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki mindebből, az szeptember 16-17-én derül ki Gellért nemrég felújított sörözőjében.
A magyar színeket a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje képviseli, a lengyel színeket két szenzációs, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei.
A neves lengyel szakácsok magyar alapanyagból, magyar ételeket kreálnak, míg a hazaiak ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből.
A Gellért Söröző hagyományosan izgalmas gasztrorendezvényeinek mostani alapját az adja, hogy szeptember 16-18. között tart majd az ELEVEN Ősz programsorozata a Bartók Béla Boulvard szervezésében, s a programok ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek.
Ebbe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás - többek mellett - az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László, a Gellért világjárt vezető séfje autentikus lengyel fogásokkal készül. Lesz majd zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek, csak győzzük kóstolni.