Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#választási_előrejelzés

Itthon hvg.hu

Tárki: Nincs valós kihívója a Fidesznek

A Tárki júniusi pártpreferencia-vizsgálata szerint nem változott a helyzet: májushoz képest egyetlen párt sem tudott számottevő mértékben erősödni, nem is gyengültek érdemben, így továbbra is a Fidesz-KDNP fölényét és a hozzá képest legfeljebb alig harmadannyi szavazót vonzó ellenzéki pártok nagy lemaradását mérték.

Itthon MTI

Ipsos: 10-15 százalékkal verheti a Fidesz a kormányváltókat

A Fidesz-KDNP 40-45, az ötpárti ellenzéki szövetség 26-31, a Jobbik 19-23, az LMP 4-6 százalékos listás eredményt érhet el a vasárnapi parlamenti választáson az Ipsos prognózisa szerint. A közvélemény-kutató intézet szombaton küldte el elemzését az MTI-nek.

Itthon hvg.hu

Századvég: a Jobbik a baloldal nyomában van, az LMP a küszöbön mozog

Az országgyűlési választások előtt alig több mint egy héttel a Fidesz stabilan, 33 százalékkal vezet a teljes népesség, 51 százalékkal a biztosan szavazók körében a Századvég felmérése szerint. A Jobbik tovább erősödött, egyre jobban megközelíti a baloldali pártszövetséget, az LMP jelenleg is a parlamenti bejutási küszöb határán mozog.

Itthon hvg.hu

Tárki: a Jobbik beérte a "Kormányváltókat"

A baloldali Kormányváltók és a Jobbik támogatottsága a korábbiaknál kiegyenlítettebbé vált, a Fidesz-KDNP biztosan tartja előnyét, az alacsonyabb részvétel a jobboldali pártoknak kedvez, míg a magasabb az LMP-nek és a baloldali ellenzéknek lenne előnyös – többek között ez derül ki a Tárki kutatásából, melyet három héttel a választások előtt készítettek.

Itthon MTI

Ipsos: többen mennének szavazni, de vezet a Fidesz

Egyre többen választanak pártot, erősödik a magyar lakosság választási kedve; az elmúlt egy hónapban a Fidesz–KDNP-nek, a Jobbiknak és az LMP-nek nőtt a támogatottsága, míg a "kormányváltó baloldalé" változatlan maradt – közölte az Ipsos csütörtökön az MTI-vel a március első felében végzett közvélemény-kutatása alapján.

Itthon MTI

Húsz nő kerülhetne az új parlamentben

A Policy Solutions politikai elemző intézet szerint a jelenlegi pártpreferenciák alapján húsz női tagja lenne az új parlamentnek, ami a mostanival lényegében megegyező, mindössze tíz százalékos arányt jelent.