Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#uniós_elnökség

Világ MTI

Felkészül: az olasz uniós elnökség

A 2014 második felében esedékes olasz uniós elnökségről tárgyalt szerdán Brüsszelben a José Manuel Barroso vezette Európai Bizottság Enrico Letta olasz miniszterelnökkel és az olasz kormány több miniszterével.

Gazdaság Nagy Gergő

Spárta átvette az uniós elnökséget

Szerdától Görögország az Európai Unió soros elnöke. A gazdasági- és hitelválságot nyögő államról aligha a szervezettség és a flott működés ugrik be manapság, ám a hellének most megmutathatják: nem csak a rossz gazdasági mutatóikkal tudnak bekerülni a hírekbe. Athén "spártai" költségvetésű uniós elnökséget tervez, nem lesznek repiajándékok, és a tengerparti dőzsölésről is lemondhatnak a politikusok és szakértők.

Itthon MTI

Fotók a hétvégi Duna Party-ról

Táncosok, színi előadások, kajakos felvonulás, kiállítások - ilyen programokkal várták az érdeklődőket az Európai Unió magyar soros elnökségét lezáró rendezvénysorozatán Budapesten, a vasárnap végződő Duna Party elnevezésű háromnapos kulturális fesztiválon. A rendezvény képekben.

Itthon MTI

Az ENSZ-főtitkár Magyarországot méltatta

Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn hivatalában fogadta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt, aki Magyarország soros uniós elnökségi tisztségéhez kapcsolódóan folytat tárgyalásokat Budapesten.

Világ MTI

Brüsszelben kezdett konzultációkat Kövér László

A találkozókon a soros magyar EU-elnökség parlamenti dimenzióit tekintették át a német Bundestag elnökével, a francia törvényhozás két házának elnökével, a holland felsőházi elnökkel, valamint a montenegrói és a litván házelnökkel.