Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#tüntetések

Világ Németh András

Ismét ezreket tartóztattak le a rendőrök a Navalnij-párti tüntetéseken

Vasárnap másodszor is több mint száz oroszországi városban tüntettek a január 17-én, Németországból való hazatérte után azonnal őrizetbe vett orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij mellett. A hatóságok sokkal keményebben léptek fel, mint múlt szombaton: miközben már több mint négyezer embert vettek őrizetbe, Szentpéterváron az egyenruhások durván nekiestek a tiltakozóknak. Az őrizetbe vettek között ismét ott van Navalnij felesége, Julija Navalnaja.

Világ MTI

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Twitter-üzenetében elítélte szombaton az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista támogatására, hatósági tilalom ellenére tartott aznapi oroszországi tüntetések számos résztvevőjének őrizetbe vételét és az ellenük alkalmazott "aránytalan erőszakot".

Világ Németh András

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Oroszország több száz városában és kisebb településén vonultak utcára ellenzéki tüntetők, hogy a múlt vasárnapi hazatérése után azonnal őrizetbe vett és 30 napos elzárásra ítélt Alekszej Navalnij szabadon bocsátását követeljék. A legtöbben, mintegy 40 ezren, Moszkvában gyűltek össze és több városban komoly összetűzések alakultak ki a gyülekezési tilalmat megsértő tüntetők és a durván fellépő rendőrök között.

Világ MTI

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Prágában, Varsóban és Tallinnban is tüntettek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus letartóztatása ellen - számoltak be különféle hírforrások szombaton.

Világ Németh András

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Oroszország sok városában tüntettek szombat délután a Németországból való visszatérése után múlt vasárnap azonnal őrizetbe vett ellenzéki, Alekszej Navalnij mellett, s a rendőröknek nem sikerült megakadályozniuk, hogy Moszkva belvárosában is összegyűljenek az ellenzékiek. Pedig azt egyenruhások sorra viszik el a demonstrálókat, országszerte már több mint ezer embert vettek őrizetbe. A letartóztatottak között van Navalnij felesége, Julija Navalnaja is.