Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#törvények

Vállalkozás Sztojcsev Iván

Adómentesség, hitelmoratórium, kilakoltatás: mi marad és mi nem a veszélyhelyzet vége után?

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet június 18-án megszűnt, de az változó, hogy az ekkor elrendelt szabályokat, könnyítéseket meddig kell alkalmazni. Van, ahol június 30-ig tartó átmeneti időről döntöttek, más esetben szeptember 30-a, megint másutt december 31-e a határidő, és még ezek között is vannak kivételek. Ha ezt valaki nagyon bonyolultnak érzi, akkor teljesen igaza van – megpróbáltunk rendet rakni a határidők között.

Itthon MTI

Orbánék turbótempója 720 elfogadott törvényt eredményezett

Százharminchét törvényt fogadott el az Országgyűlés tavasszal és nyáron, kétharmadukat a kormány javaslatára. A 2010-es kormányváltás óta megszavazott törvények száma így már a 720-at is meghaladja. A parlament ötször módosította az idei költségvetést, egyszer az alkotmányt, ellenzéki kezdeményezésre pedig csak egy törvényt alkotott ebben az évben.

Itthon MTI

Navracsics: rengeteg mindent mi hoztunk be az EU-ba

Több mint hatszáz törvényt fogadott el három év alatt a parlament, ezek azonban semmilyen veszélyt nem jelentenek a demokráciára - közölte Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Itthon MTI

Bírálja az ombudsman a cégek törvényi szabályozását

Szabó Máté ombudsman szerint a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény egyes módosításai veszélyeztethetik az ügyvédi védelemhez és a képviselethez való hozzáférést, az eljárási jogi eszközök egyenlőségét és az ügyvédek félelem- és befolyásmentes munkáját, mert a törvény nem ad lehetőséget az ügyvédi tevékenységgel szembeni kifogások körülményeinek mérlegelésére, de előírja az automatikus pénzbírságot.

Itthon MTI

Az LMP nem engedné a törvények össze-vissza módosítását

Az LMP létrehozná a kiemelt törvények körét, amelyeket évente maximum két alkalommal lehetne módosítani – jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András. Az erről szóló javaslatot még hétfőn benyújtják a parlamentnek.