Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#támogatások

Gazdaság hvg.hu

Így osztja a pénzt pártszimpátia alapján a kormány

Egyértelmű a hatalom szándéka, az ellenzéki vezetésű városok ellehetetlenítése. Miközben teljes iparágak haldokolnak, tízezrek vesztik el a munkájukat, családok mennek tönkre, a kormány pártpolitikai alapon osztogatja a milliárdokat – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, budapesti főpolgármester. A miniszterelnök kedvenc települése, Felcsút, egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzékű vezetésű város.

Itthon hvg.hu

Rendszerhiba: az uniós támogatással trükköző "kishalak" jó eséllyel megúszhatják

Elvileg adott a többlépcsős ellenőrzési rendszer idehaza is, de ennek a gyakorlati működése sok kívánnivalót hagy maga után. A projektek mintegy 10 százalékánál találnak kifogásolni valót, pedig a visszaélések valódi aránya jóval nagyobb lehet, nem csoda, ha az oknyomozó újságírók sorra találnak zűrös ügyeket, amelyek a hivatalos ellenőrzéseken mindeddig átcsúsztak, már ha voltak ellenőrzések.

Itthon hvg.hu

Az MNB-ügy másnapján elérhetetlen lett a vs.hu

Lehet, hogy csak véletlen, mindenesetre elég szimbolikus, hogy épp azután állt le az oldal, hogy a portált kiadó New Wave Kft.-ről kiderült, több százmilliót kapott az MNB-alapítványoktól.

Gazdaság hvg.hu

Ezért nem dolgoznak a szegények – a szegények szerint

Több mint 26 millió 18 és 64 év közötti amerikai él a szegénységi küszöb alatt, 15 millió főnek közülük nem volt munkája a 2012-es évben. Az Egyesült Államok egyik statisztikai hivatala eközben évente megkérdezi ezt a csoportot, hogy miért vannak munka nélkül, elenyésző százalékuk válaszolja azt, hogy azért, mivel nem találnak munkát. A statisztikákból viszont érdekes dolgokra lehet következtetni.