Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

színház

Kult Balla István

Mucsi Zoltán elmeséli, hogyan született a fékevesztett káromkodásba torkolló villanyszerelős jelenet

Egy ország Kapája, bár sokan azt se tudják, honnan valók azok a jelenetek, amikben olyan viccesen káromkodik. Mucsi Zoltán abonyi szakmunkásból, vasutasból, postásból lett ismert és kedvelt színész, ahogy mondja, őt „megette a színház”. Most vaskos beszélgetőkönyvben vall életéről, dilemmáiról, a Kapa-Pepe duóról, a szakmájáról.

Kult hvg.hu

Krimit forgatnak a Nyíregyházi Állatparkban

A filmben természetesen összefüggést találnak majd az eltűnt személyek és az állatkert új lakói között. A Nemzeti Filmintézet új projektjének keretein belül számos színházi előadásból készülhet film, együttműködik a stábokkal például a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, de a Vígszínház, az Örkény Színház és a Nemzeti Színház is.

Kult Kovács Bálint

Fábry Sándor telefonált a múltból, hogy kéri vissza Pintér Béla új előadását

Mi az: a többségi társadalom privilegizált helyzetű tagjai kamu cigány akcentussal utánozzák a romákat úgy, hogy közben egyetlen roma sincs a színpadon vagy az alkotók között? Nem, nem a Fábry-show egyik rosszul sikerült adása 1995-ből, hanem Magyarország egyik legtehetségesebb, ráadásul – máskor – mind társadalmi, mind emberi értelemben legérzékenyebb színházi embere, Pintér Béla új előadása, a Vérvörös Törtfehér Méregzöld.

Kult hvg.hu

Fennmarad a blokád az SZFE-n, a hallgatók visszafoglalták az Ódry Színpadot

Pénteken este hat órakor sajtótájékoztatót tartottak a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói, miután Szarka Gábor kancellár bejelentette, hogy előrébb hozták az őszi szünetet, így péntek estig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületeit. A hallgatók közölték: a blokádot megerősítették, és amíg az autonómiát nem garantálják, fenn is tartják.

hvg360 Mátraházi Zsuzsa

Karsai György: Minket, a "libernyák bagázst” hagyják békén a "hüllőkeltetőben"

A Színház- és Filmművészeti Egyetem doktori iskolájának klasszika-filológus és színháztörténész végzettségű vezetője már évekkel ezelőtt radikálisabb lépéseket tett volna az egyetem bedarálására irányuló törekvésekkel szemben - ám akkor hallgatott higgadtabb vezetőtársaira. A legutóbb időkig nem is sejtette, hogy Vidnyánszkyval konfliktusa van, az antiszemita megjegyzéseket pedig értetlenül fogadta. Portréinterjú.

hvg360 Róth Elza

Ami az SZFE-n történik, a szabadság iskolája

A Színház- és Filmművészeti Egyetem lázadói mellé nem álltak hivatalos grémiumok, mint mondjuk a Szegedi Tudományegyetem vezetése vagy a Magyar Rektori Konferencia, de ezek nem sokat számítanak most: ez a változás nem felülről jön és nem is felfelé tart, horizontálisan építkezik, közösségeket teremt. Vélemény.

hvg360 HVG360

Dörner György: Magyar nyelven és magyarul játszani nem ugyanaz

Egy előadást látott a mostani színművészetisektől, aztán többhöz már nem volt kedve – árulta el a HVG-nek Dörner György. Az Újszínház igazgatója szerint náluk ezért is játszanak inkább Kaposváron végzettek. A portréinterjúból kiderül, tanítana-e az SZFE-n, és visszasírja-e a MIÉP-et.