Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#rendvédelem

Gazdaság Balla Györgyi

Fülke: Akik meggazdagodtak az alvilágban, a legális gazdaságban is sokra vitték volna

Már a hetvenes-nyolcvanas években luxusautókkal közlekedtek Budapesten a szervezett bűnözői csoportok tagjai, miközben a havi átlagkereset alig 3-4 ezer forint volt. Évtizedekig azért dolgoztak, hogy nagy, nemzetközi maffiát hozzanak létre, de a terv - egyebek között a nyelvtudás hiányában - megbukott. Ez a Fülke, a hvg.hu podcastja, vendégünk a Maffiózók mackónadrágban című könyv szerzője, Dezső András, és Bezsenyi Tamás kriminológus.

Itthon hvg.hu

Gyomorforgató "határőrszendvics" miatt tört ki az újabb Facebook-csata

Ijesztő fotó terjed a Facebookon, amit egy neve/célkitűzése alapján a határon szolgálatot teljesítők érdekeiért küzdő, de nem beazonosítható csoport tett közzé. Azt állítják, hogy a képen egy rendőr szendvicse látható, ami éppen csak "nem mászik magától" arrébb, annyira romlott. Vigyázat, köznyugalom/étvágy megzavarására alkalmas felvétel!

Itthon Csikász Brigitta

Pintér tartotta az ígéretét, a rendőrök mégis panaszkodnak

Sokáig vártak erre a pillanatra, és augusztus elején végre megtörtént, amit a kormány évek óta ígérget: emelkedett a rendőrök és a katonák bére. Megnéztük, hogy a törvénybe foglalt 30 százalék mit mutat a fizetési cetlin, ki járt jól, és ki nem az új életpályamodellel. A többség alapvetően elégedett, ám a panaszokkal így is folyót lehet rekeszteni.

Itthon Cs. B.

Pintérnek nem kell megindokolnia, miért vádolt meg rendőröket visszaéléssel

Öt pótmagánvádas indítvány támadta meg Pintér Sándor belügyminisztert egy nyilatkozata miatt. A rágalmazás miatt indult eljárásokat mind elkaszálták az illetékes bíróságok. A legutolsót formai okok miatt – a kért feljelentés-kiegészítést állítólag későn nyújtotta be az eljárást kezdeményező exrendőr.

Itthon Csikász Brigitta

Ne vegye életbiztosításnak! – Megtévesztő felhívás forog a rendőri szerveknél

Megtévesztő lehet a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány ajánlata, amely egy megvásárolható klubkártyáért biztosítást ígér a rendőröknek többek között a szolgálat-ellátással összefüggésben elkövetett bűncselekményekre is. Az alapítványt a rendvédelmi szerveknél nem respektálják, és nem is működnek vele együtt. A szervezetnek több zűrös ügye volt, vezetőjével szemben pedig jelenleg is büntetőeljárás folyik az RKA gazdálkodásával kapcsolatban.

Itthon Csikász Brigitta

Újabb rendőri elitegységet építenek Pintérék?

Szakmabeli forrásaink szerint a Hajdu János vezette Terrorelhárítási Központ (TEK) ellenpólusa lehet lassan a Készenléti Rendőrség: Papp Károly országos rendőrfőkapitány a jelek szerint szisztematikusan, Pintér Sándor belügyminiszter támogatásával építi fel kedvelt szervezetét, amely mára nem csak hatáskörében, de a kiemelt bérezést tekintve is egyenrangú partnerévé vált a kormányfő által dédelgetett TEK-nek.

Itthon MTI

Orbán: rendvédelemben is jobban teljesítünk

Magyarország ma már erős, és jobban teljesít a rend és a biztonság védelme területén is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara tisztavatási ünnepségén, a budai Várban.

Itthon Szegő Péter

Rendvédelem: mit tenne az LMP és az MSZP?

Múlt szerdán Dorosz Dávid, az LMP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón ismertette pártja rendőrségi reformjavaslatát. Doroszt ennek részleteiről, Harangozó Tamás szocialista képviselőt pedig az MSZP idevonatkozó álláspontjáról kérdeztük.

Itthon hvg.hu

Orbán-demokrácia: megakadályozzák, hogy tüntethessenek a rendőrök?

Nem vehetnek részt a csütörtöki tüntetéseken a rendőrök, mivel az Országos Rendőr-főkapitányság június 16-ra fokozott közbiztonsági ellenőrzést rendelt el ország egész területére – állítja a Független Rendőr Szakszervezet, amely egyben tiltakozik az „alattomos intézkedés” ellen.