Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#pisztráng

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz

Akik mindenkinél jobban élvezik a hidegfrontot: Lillafüred híres pisztrángjai nyomában

Lassan negyven éve éli életét a Lillafüred melletti völgyben Hoitsy György, akinek a pisztrángjáért az ország másik feléből is elzarándokolnak a halkedvelők. A Lillafüredi Pisztrángtelep vezetője arról mesélt a hvg.hu-nak, milyen munka van emögött, de megismertük különleges tigrispisztrángjának a titkát és azt is, mit keres a bajai halászlében nori.

Gasztro hvg.hu

5 ok, amiért érdemes halat enni – recept

Ilyenkor nyáron a lángososok után a halsütödéknél áll a leghosszabb sor a Balatonon, a strandokon. De ez sajna nem változtat azon a tényen, hogy Magyarországon a halfogyasztás még mindig messze elmarad az európai tagországok átlagától. Van néhány érvünk, hogy miért tennénk jól, ha jobban ennénk, és több hal kerülne a tányérunkra. Kedvcsinálónak séfrecept.

Gazdaság hvg.hu

Putyinék tényleg a saját lábukba lőttek

Úgy fest, bizonyos területeken egyáltalán nem alakul úgy a nyugati élelmiszer-embargó, ahogy azt az oroszok eltervezték, ugyanis lazítanak a szankciókon. A McDonald's elleni kampánnyal pedig épp azokat az orosz beszállítókat büntethetik, akik az utóbb két évtizedben az amerikai gyorsétteremláncnak köszönhetően váltak naggyá.

Gasztro Gy. Zs.-T.S.

Mire jó az édeskrumpli? – recept

A kérdés költői, hiszen mi másra lenne jó, minthogy megegyük. Csak erre felé itt a Kárpát-medencében ez nem annyira természetes, mint az újvilágban, vagy akár Afrikában, Ázsiában. Érdemes kipróbálni magában, köretként, de süteménybe is. A karácsonyi menüt is feldobhatjuk vele.

Gasztro hvg.hu

Whisky a tányérban - recept

Gondolnák, hogy egy jó minőségű scotch nem csak pohárból szürcsölve élvezetes, hanem ételek kiváló kiegészítője is lehet? A skótok előszeretettel használják kedvenc italukat különböző fogások elkészítéséhez is.

Itthon M. László Ferenc

Mit is mondott Anyuka? – Egy magyar vidéki csoda féltett titkai

Magyarország legjobb pizzája, legjobb hamburgere, legjobb paradicsomos pacalja. Az utóbbi időben elhalmozzák dicséretekkel az ország egyik legkülönlegesebb vidéki éttermét. De mi a legszegényebb megye kellős közepén működő olasz-magyar vendéglő titka, hogyan lett a Sarok Presszóból az olasz séfek által is magasan jegyzett Anyukám Mondta. Hogy mondott-e bármit Anyuka, a cikkből kiderül, a felfedett titokból annyit elárulhatunk, hogy a sikerhez egy testvérpár konok minőségmániája kellett.