Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#pedofil_bűncselekmény

Élet+Stílus Csatlós Hanna

Tudja, mi az a grooming? Ez történik, ha megpróbálják behálózni a gyerekét

Mind több bejelentés érkezik az interneten terjedő pedofil tartalmakról, hiszen minden negyedik tizenéves kapott már kéretlen szexuális üzenetet idegentől. A fiatalok becserkészésének elsődleges terepe inkább az Instagram, egy felügyelet nélkül hagyott gyerek webkamerája pedig olyan dolgokat rögzíthet, ami sok szülő rémálmában sem fordulna elő. Sorra vettük a gyerekekre leselkedő online veszélyeket.

hvg360 Fleck Zoltán

Mihez képest mennyi a pedofil Kaleta Gábor büntetése? – Jogtudományi háttér

Összehasonlítható-e egy pedofil képeket gyűjtögető cselekménye egy közlekedési szabálysértőével? Pénzbüntetésnél lehet-e azt mondani, hogy X összeget ér egy elkövetés? És miért annyit? Hogy lehet a málna ilyen drága, ha a répa csak ennyi? Sokan piaci szemlélettel ítélkeznek az ítéletekről, de a büntetőjog összetettebb dolog. Ezt világítja meg ebben az írásban Fleck Zoltán jogszociológus, az ELTE tanára.

Itthon Kocsis Andrea

„Az elkövető arra utazik, akivel könnyebb”

Huszonöt év elteltével derült csak ki, hogy egy budapesti elit gimnázium, a Trefort tanára, a későbbi televíziós szerkesztő annak idején rendszeresen molesztálta a diákjait. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértővel és Víg Sárával, az Anoni Mara egyesület és a Beszélj róla! projekt pszichológusával beszélgettünk a bántalmazás motivációjáról, a titkolózás okairól, a hatalom és a szexualitás összefüggéséről.

Vélemény Seres László

Seres: Polkorrekt átnevelőtábor

Aki fontosnak tartja a hoffmannrózsista állami nyomulás elleni fellépést a közoktatásban, az legalább ennyire vegye komolyan hamis ellentétét, a genderista nyomulást is, hiszen az is ugyanúgy hatalmi eszközökkel akarja saját ideológiáját a gyerekekre kényszeríteni.

Világ MTI

Visszavonták a pedofil bűnöző királyi kegyelmét

A marokkói király visszavonta a kegyelmet vasárnap egy spanyol pedofil bűnözőtől, két nappal azután, hogy a döntés ellen több száz fős lázongó tömeg tiltakozott a rabati parlament előtt. A sokakkal együtt amnesztiában részesített férfi azonban már nincs Marokkóban.

Itthon HavariaPress

Pedofil rángatott be a bokorba egy kisfiút

Húsz perc alatt elfogta, majd őrizetbe vette a nyíregyházi rendőrség azt a férfit, aki egy 11 éves kisfiúval erőszakoskodott csütörtökön délután – értesült a HavariaPress.

Világ MTI

Több száz pedofilt buktatott le a Napraforgó

Egy nemzetközi rendőri akcióban 245 embert sikerült letartóztatni pedofil bűncselekmények miatt tavaly az Egyesült Államokban és hat további országban - jelentette be csütörtökön Washingtonban John Morton, az amerikai bevándorlásügyi és vámhivatal (ICE) igazgatója.