Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#okosóra

hvg360 Illényi Balázs

Mit ér valójában az okosórákban az alvásfigyelés, az EKG és társaik?

Miért lenne zökkenőmentes az alvásfigyelés és a véroxigénszint-jelzés, ha a tudományos vizsgálatok szerint még a lépésszámlálásban és a pulzusmérésben is sok az esetlegesség és a fals érték? Az okosórák egészségügyi adatait ettől függetlenül nem tartják feleslegesnek a szakértők.

Tech hvg.hu

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Sokat kellett várni arra, hogy az amerikai és a dél-koreai piacon kívül máshol is engedélyezzék a Samsung okosóráinak két fontos egészségügyi funkcióját, most azonban erre is sor került. Míg az európai felhasználók az engedélyre vártak, a dél-koreai cég egy újabb funkciót kis elkezdett kidolgozni.

Magyar Telekom Nyrt.

Így figyeljen egészségére: ezekkel az appokkal hozhatja formába magát

Manapság az emberek többsége, különös tekintette a legfiatalabb generációra, az okostelefonjával a kezében tölti a napját: ezen intézünk mindent a munkától kezdve a szórakozásig, és olykor, pláne a pandémia idején, még a szociális életünket is az appokon keresztülműködtetjük. Miért pont az egészségünk lenne kivétel? Appok, okoseszközök: hogyan digitalizálódik az egészségügy?

Tech hvg.hu

Így lehet könnyebbé és biztonságosabbá tenni a nővérek munkáját

Egy magyar startup, az Entremo olyan karóraként hordható eszközt fejleszt, amely automatikusan méri a kórtermekben fekvő betegek életjeleit. A Covid–19-járvány idején különlegesen hasznos találmánynak esélye van arra, hogy díjat nyerjen az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) innovációs pályázatán.