Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#munkavállalói_jogok

EUrologus EUrologus

A "lecsatlakozás joga" megvédené a home office-ban dolgozókat

Uniós szabályokat szeretne az Európai Parlament annak biztosítására, hogy a távmunkában dolgozók következmények nélkül maradhassanak távol az online világtól, ha nem dolgoznak. A járvány alatt jelentősen nőtt az otthonról dolgozók aránya, akik között egyre gyakoribbak a testi-lelki betegségek – sokszor a folyamatos online jelenlét miatt.

Gazdaság Gyükeri Mercédesz

"Ha június végéig nincs változás, nagy baj lehet a gazdaságban"

A gyermekük miatt otthonmaradók számára táppénz biztosításával, a fizetés nélküli szabadság szolgálati időként való elismerésével, a fogyasztás élénkítése érdekében pedig kamatmentes kölcsönökkel kellene enyhíteni a mostani válsághelyzetet – véli Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke. A szakember szerint felelőtlenség lenne megjósolni, hány ember veszítheti el az állását, de az biztos, bizonyos ágazatok már most is túl vannak a tűréshatáron. Interjú.

Gazdaság Kovács Gábor

A kormány gyakorlatilag kukázta a munkavállalók jogait

A veszélyhelyzet miatt a munkáltatóknak már nem kell 96 órával előbb szólniuk, ha módosítják a dolgozó munkaidejét. A munka törvénykönyve bármely pontjától el lehet térni. Elvileg csak közös megegyezéssel, de válságban a dolgozók nagyon kiszolgáltatottak.

Vállalat + Vezető hvg.hu

Cigiszünet pedig nincs is

A dohányzók és nemdohányzók harca örök és bizony beszivárog a munkahelyre is. Főleg akkor, amikor az jön elő, hogy ki is dolgozik többet. A kérdés, hogy a munkáltatónak mit is kell megadnia a dohányosoknak?

Világ MTI

EU-csúcs: Cameron váratlan bejelentése mindent felforgatott

Bennfentes uniós források szerint David Cameron olyan javaslatot terjesztett az Európa Tanács elé, hogy Nagy Britannia akár 13 éven át is korlátozna egyes juttatásokat az unióból érkező munkavállalók számára, ami felforgatta mindenki várakozását, elhúzódnak a tárgyalások.

Itthon MTI

Gaskó: nincs mit ünnepelni

A Liga Szakszervezetek elnöke a városligeti Május 1.-emlékkőnél tartott keddi beszédében hangsúlyozta: nagyon sok gondjuk van ma a magyar munkavállalóknak, szociális és gazdasági helyzetük egyaránt romlott.

Gazdaság Laborczi Dóra

Vadkeleti viszonyok a vendéglátásban

A vendéglátásban dolgozók nem csak a pénzügyi válság miatt csökkenő fogyasztói kedv, de a főnökök tisztességtelen húzásai és a nem megfelelő munkakörülmények miatt is egyre kiszolgáltatottabbak. Hosszú távon a tavaszi-nyári szezon és négynapos ünnepektől várt fellendülés sem segítheti ki őket.