Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#maffiózó

Kult Csatlós Hanna

A legelvetemültebb bűnözőt is meg tudjuk szeretni - Filmes kisokos a hvg.hu-n

"A gengszternek vesznie kell, de az azt kitermelő bűnös világ és hazug társadalmi rendszer a helyén marad" - áll a hvg.hu 10 részes videoesszé sorozatának legújabb epizódjában, amely az alvilág mélységes bugyraiba vezető gengszterfilmekkel foglalkozik. Minden héten egy-egy ötperces gyorstalpalót adunk a meghatározó filmes műfajokból - ezúttal maffiózóknak, bankrablóknak és szerelmes bűnözőknek szurkolunk Lichter Péter filmrendező, filmesztéta jóvoltából.

Gazdaság Balla Györgyi

Fülke: Akik meggazdagodtak az alvilágban, a legális gazdaságban is sokra vitték volna

Már a hetvenes-nyolcvanas években luxusautókkal közlekedtek Budapesten a szervezett bűnözői csoportok tagjai, miközben a havi átlagkereset alig 3-4 ezer forint volt. Évtizedekig azért dolgoztak, hogy nagy, nemzetközi maffiát hozzanak létre, de a terv - egyebek között a nyelvtudás hiányában - megbukott. Ez a Fülke, a hvg.hu podcastja, vendégünk a Maffiózók mackónadrágban című könyv szerzője, Dezső András, és Bezsenyi Tamás kriminológus.

Kult hvg.hu

Így születik a maffiózó

Először pillanthatunk be az Al Capone életéről szóló mozifilm, a Fonzo kulisszái mögé. A hírhedt "Sebhelyesarcút" Tom Hardy alakítja majd, a maffiózóvá maszkírozott színész magáról osztott meg fotókat az Instagramján.

Bűnügy hvg.hu

Fejlemény jöhet két régi alvilági ügyben, bár semmi sem biztos

Egy maffiakapcsolatokkal rendelkező személy állítólag olyan bizonyítékokat juttatatott el a rendőrségnek, amelyek segíthetnek megoldani az 1999-es Seres-gyilkosságot és a 2002-ben eltűnt Radics Attila ügyét – így értesült a Népszabadság. A lap szerint a rendőrség azért óvatosan báni az új információkkal, több okból is. A Magyar Nemzet ugyancsak úgy értesült, hogy újabb vallomás született a Seres-gyilkossággal kapcsolatban.

Gasztro -t-

Finom volt, mint Rómában

A szentpétervári közvéleményt két napja egy olasz szakács letartóztatása foglalkoztatja, akiről kiderült, hogy a Cosa Nostra tagja. Úgy tűnik, az eset legnagyobb kárvallottjai a helyi pizzafanok, akik nagyon megkedvelték az igazi olasz lepényeket.