Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#lehúzás

Vállalkozás hvg.hu

Lehúzós csalók élnek vissza az Index nevével

Az Index nevében olyan megosztást tettek közzé csalók a Facebookon, amely egy átverős oldalra tereli a látogatókat. A hírportál arra figyelmeztet mindenkit, hogy nem szabad elhinni, amit az oldalon írnak, és főleg nem szabad sms-t küldeni az ott megadott számra. Aki mégis bedől a trükknek, sok pénzt veszíthet.

Vállalkozás hvg.hu

Egy idegenvezető buktatta le a belváros pofátlan turistacsapdáját – videó

Ritka bátor volt egy fiatal prágai idegenvezető, aki szerette volna, ha a városba látogató turistákat nem húzzák le az óváros egyik pénzváltójában. Janek Rubeš odaállt a bejárathoz, és figyelmeztetett minden betérőt, hogy ott kevesebb koronát adnak az euróért. Térképet is osztogatott a becsületesen dolgozó pénzváltókhoz. Budapesten ki merne ilyet tenni?

Gazdaság hvg.hu

Csodatevés a Balatonnál: sütés alatt felére zsugorodik a hekk

Úgy fest, a vendéglátóipar továbbra is stabil bevételi forrásként számol a vendégek átverésével – legalábbis ez derül ki olvasóink történeteiből. A vendéglősök előszeretettel számláznak többet és mást, mint amit a vendég fogyasztott, de nem riadnak vissza a termékek silányításától, vagy feltűnő mennyiségi csonkításától sem. A hozzá nem értés, a vendégekkel való időnként vállalhatatlan kommunikáció így a főszezoni hajszában pedig már-már mindennapos.

Itthon hvg.hu

Ciki turistacsapdák Budapesten: ezt nézték főműsoridőben a hollandok – videók

Álkoldusok, hamis pénzzel és telefonnal csencselők, lehúzós lányok – ilyen csalókkal találkoztak Budapesten egy holland tévéműsor készítői, akik rejtett kamerával leplezik le, hogyan verik át a turistákat egyes városokban. A Magyarországon forgatott epizód vasárnap került adásba az egyik országos kereskedelmi televízióban, és egyáltalán nem festett jó képet a fővárosról. A holland nyelvű videókból nyelvtudás nélkül is gyorsan kiderül, hogyan működnek a budapesti turistacsapdák.