Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kormánydöntés

Vállalkozás hvg.hu

Bedől egy iparág: Sorra szűnnek meg a szerencsejátékos cégek

Úgy fest, sikerrel jár a kormány hadjárata a szerencsejáték iparág ellen, döntése – amellyel gyakorlatilag felszámolta a játékautomaták üzemeltetését – után sorozatban zárnak be az iparág vállalatai, egymás után adják be a végelszámolási kérelmet a társaságok. A rendelet nemcsak több mint 35 milliárdos adóbevétel-kiesést jelent, de becslések szerint 40 ezer ember munkalehetősége is megszűnt.

Gazdaság MTI

Jövő hétfőn dönthetnek a Malév sorsáról

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) változatlanul kiemelten számol egy szakmai befektető bevonásának lehetőségével a Malévnál. A tárca továbbra sem kapta még meg az Európai Bizottság határozatát - erősítették meg a minisztériumban kedden.

Gazdaság MTI

Devizahitelek: a kormány döntött a törlesztőrészlet számításáról

A devizahiteleknél az árfolyamrögzítés – maximum 36 hónapos időszakra szóló – lejárta után a gyűjtőszámlán felgyülemlett adósság havi törlesztőösszege nem haladhatja meg a rögzített árfolyam alkalmazási időszak alatti utolsó törlesztőrészlet összegének 15 százalékát. Emellett a devizakölcsönök törlesztése a mindenkori árfolyamon történik – olvasható a kormany.hu-n.

Itthon MTI

Hamburgeradó: sok élelmiszer lesz drágább

Döntött a kormány a népegészségügyi termékadóról, közismert nevén a hamburgeradóról, amelyet szeptembertől vethetnek ki az egészségtelen élelmiszerekre - közölte a kormányszóvivő a kabinet keddi ülése után.