Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kisebbségek

EUrologus EUrologus

A Fidesz politikusa védelmébe vette a szexuális kisebbségeket is

Járóka Lívia arról beszélt: a kiszolgáltatott csoportok tagjainak meg kell adni a lehetőséget, hogy elmondják gondolataikat, és ezekhez a párbeszédekhez teret kell biztosítani. A roma származású politikus saját népe mellett ide sorolta többek között a melegeket és a leszbikusokat is.

Gazdaság EUrologus

Megint Magyarország bírálata volt a fő téma az EP LIBE bizottságában

Két témában is szóba került Magyarország – Lengyelország társaságában – az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában. Egyrészt az Európai Bizottság ismertette a 7-es cikk szerint folyó eljárás állását, másrészt az LGBTI-közösséggel kapcsolatos meglévő vagy tervezett jogi szabályozásokkal összefüggésben érték bírálatok a magyar-lengyel párost.

hvg360 Sztojcsev Iván

Miért maradnak szegényebbek a kisebbségek, ha egyszer nincs diszkrimináció?

Az Egyesült Államok, Nyugat- és Kelet-Európa etnikai kisebbségeinek egészen más a történelmi háttere, a kultúrája, de még a képzettsége is, egyvalami mégis közös bennük: szegényebbek, mint az országuk többségi társadalma. A közgazdasági elméleteket bemutató sorozatunk mostani részében az ezt vizsgáló elméleteket járjuk körbe.

Világ MTI

Aláírta az ukrán nyelvtörvényt a házelnök

Leszavazta az ukrán parlament a nyelvtörvény visszavonására irányuló javaslatokat, és most Andrij Parubij házelnök is aláírta a dokumentumot. Már csak Petro Porosenko elnök kézjegye hiányzik a dokumentumról.