Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#karácsonyi_könyvajánló

Pszichológia magazin HVG Extra Pszichológia

Jobbak lennénk, mint hittük?

Az egyéni és globális boldogság rendhagyó megvalósításáról, az emberi tudatállapotok nem szokványos megközelítéséről, a kamaszokkal való küzdelem értelméről és egy szépíró természettudós különleges (szellemi) kalandjairól is olvashatunk idén karácsonykor kiadónk pszichológiai újdonságai között. A szerteágazó témákat tárgyaló kötetek közös pontja az önmagára, a világra és a változásra nyitott személy.

Kult hvg.hu

13 tuti könyv karácsonyra

Minden könyvesboltnak megvan a saját sikerlistája, de mi karácsonyra inkább olyan köteteket ajánlunk, amelyeket mi nagyon szerettünk, és ezért jó szívvel ajánljuk másoknak is olvasásra. Nincsen a listánkban tanácsadó könyv, sem Coelho, sem celebéletrajz, csak olyan, amit nem csupán ajándékozni jó, hanem az ünnepek alatt elvonulni és belemerülni.

Kult Hercsel Adél

Egy polgár őszinte vallomásai: Márai és a pikáns esetek

„A legtöbb ember néha homoszexuális, s néha nem az” – olvasható többek közt Márai Sándor egyik legismertebb művének, az Egy polgár vallomásainak most megjelent, csonkítatlan kiadásában, amibe visszakerültek az egykori házitanítójára vonatkozó gondolatai is. A tanító 1935-ben személyiségi jogi pert indított a szerző ellen, amit Márai elbukott, s ennek nyomán önmaga cenzúrázta meg kötetét. 70 év után most itt az eredeti regény, igencsak pikáns részletekkel. De miért kellett ennyit várni?

Kult hvg.hu

11 tuti gyerekkönyv karácsonyra

Macskafogó-humor, anya-lánya történet, lebilincselő kalandregény fiúknak és tiniregény lányoknak, kortárs magyar mesék antológiája, mitológiai alapú krimi is szerepel az idei karácsonyi könyvlistán. Szerencsére továbbra is ez az egyik legszebb ajándék, olvassák el karácsonyi ajánlónkat!

Kult hvg.hu

11 tuti könyv karácsonyra

A könyv hagyományosan az egyik legnépszerűbb ajándék. De mit is vegyünk szeretteinknek? Segítünk. Ajánlónkban van magyar és külföldi, szórakoztató, és megdöbbentő, mai eseményeket feldolgozó kötet, az idei Nobel-díjas könyve, de régi klasszikus mű is. Zsánerben pedig válogathat a dokuregény, kisregény, nagyregény, önéletrajzi regény, trilógia, novelláskötet és önsegítő könyv közül.

Kult Kádár Mónika

Mit vegyünk az utolsó pillanatban? - egy tuti tipp

Könyvet! A két ünnep között talán mindenkinek lesz egy kis ideje, hogy elmélyedjen ajándékba kapott olvasmányaiban. Gyerekkönyves és szórakoztató blokkunk után sorozatunk befejező részében szépirodalmi, tényfeldolgozó és életmóddal kapcsolatos köteteket ajánlunk.