Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kötelező_védőoltás

Itthon hvg.hu

Felmentették az oltási papírok meghamisításával vádolt gyerekorvost

Nem találták bizonyítottnak a vádakat, amelyek szerint az orvos egy ismerőse kérésére nem adta be a gyereknek a kötelező védőoltásokat, miközben a hivatalos papírokba azt írta, hogy megtette. A bíróság eljárásjogi hiányosságok miatt több terhelő vallomást is kizárt a bizonyítékok közül.

Itthon Bihari Ádám

"A kötelező oltás nem azt jelenti, hogy kommandósok fogják rajtaütésszerűen beadni"

Egyre több jel utal arra, hogy ha a jelenlegi 10 kötelező védőoltás közé még nem is kerül be a Covid-vakcina, az állam egyre nagyobb elánnal próbálja az oltópontok felé terelni az embereket. Naprakész információk megosztása és közérthető kommunikáció híján teszi ezt azzal az eszközzel, amihez szokott: nyomásgyakorlással. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) álláspontja szerint indokolt lenne a kötelező oltás. Arról, hogy miért és hogyan, Dr. Nagy Marcellal, foglalkozásegészségügyi orvossal a MOK titkárával beszélgettünk.

Plázs Hercsel Adél

Hatalmas tévedés, hogy a bárányhimlőn „át kell esni”

Bár Magyarországon több mint tizenöt éve elérhető a bárányhimlő elleni védőoltás, a szülők jelentős része mégsem adatja be gyermekének, mert a mai napig masszívan tartja magát a tévhit, miszerint a bárányhimlőn át kell esni. Tény, hogy a bárányhimlő nem súlyos betegség, viszonylag könnyen és gyorsan ki lehet gyógyulni belőle, esetenként azonban akár stroke, vakság és bénulás is lehet a szövődménye.

Plázs hvg.hu

ÁNTSZ: hazugsággal beszélik le a szülőket az oltásról

Jogi lépéseket fontolgat az ÁNTSZ a Nebáncsvirág Egyesülettel és vezetőjével szemben, a zalaegerszegi szervezet ugyanis tudománytalan és megalapozatlan érvekkel próbálja meggyőzni a szülőket, hogy ne adassák be gyermekeiknek a kötelező védőoltásokat - írja a weborvos.hu.

Plázs MTI

Évekre garantálják a fontosabb védőoltásokat

Három évre biztosítja a legfontosabb védőoltások hozzáférhetőségét az a három szerződés, amelyet az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) a napokban írt alá a tendereket elnyert gyógyszergyártókkal - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön a honlapján.