Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#jogállamiság

EUrologus EUrologus

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről

Miután az Európai Néppárt módosította a frakciójának működési szabályzatát, a Fidesz kilépett a képviselőcsoportból. Egy fideszes szerint a Néppárt megfutamodott, egy cseh politikus azt mondta, hogy a döntés Orbáné volt, nem a képviselőké, Weber frakcióvezető pedig tudomásul vette a fejleményeket.

EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus)

A Fidesznek van igaza, és tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?

A jogállamiság a közhatalom visszaéléseit gátolja a nemzetközi intézmények és jogászok felfogása szerint. Az Orbán-kormány viszont tagadja, hogy a fogalomnak létezik általános értelmezése – így azt is, hogy lehet probléma a jogállamisággal Magyarországon. Az EUrologus Jogálom című sorozatának 2. része.

EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus)

Varga Judit szeretne többször írni a Politicóba

Varga Judit szeretne annyi cikket írni Magyarországról a Politico uniós ügyekkel foglalkozó lapba, mint a sajtótermék teljes állásban dolgozó munkatársa – derült ki a magyar igazságügyi miniszter és az ír európai uniós ügyekért felelős államtitkár vitájából kedden.

EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus)

Hetes cikkel a magyar kormány ellen: atombomba, használati utasítás nélkül

Nincs elég szövetségese a magyar kormánynak, hogy lezárja a hetes cikk szerinti eljárást, ahhoz viszont van épp elég, hogy megakassza. A tárgyalás legkorábban májusban folytatódhat, de kérdés, hogy ez csak monológokból álló helyzetértékelés lesz-e vagy valódi párbeszéd, miközben nem csak politikai, de gazdasági érdekek is közbeszólnak.