Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#jogállam

hvg360 Windisch Judit

Demokráciából, diplomáciából és fociból kisérettségizik most a kormány

Iskolai években mérve lassan elballag a NER: jövőre lesz 12 éve, hogy az Orbán Viktor pártelnök vezette Fidesz megszerezte az első kétharmados győzelmét. Egy évvel a választás előtt kisérettségiztetjük a kormányt. Kedden magyarból és matekból adott számot, most jön a történelem (demokrácia, jogállam, történelemszemlélet), az idegen nyelv (külpolitika) és a szabadon választott tárgy, a tesi (vagyis a sport).

hvg360 Felcsuti Péter

Felcsuti Péter: Tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?

Szerzőnk az EUrológus március 2-i cikkéhez szól hozzá (A Fidesznek van igaza, és tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?), és megállapítja, a jog önmagában nem elégséges eszköz a kérdése megválaszolására. Sőt, inkább arra a bújócskázásra alkalmas, amit a Fidesz immár több mint egy évtizede folytat.

hvg360 HVG360

Manfred Weber: Orbán térjen észhez!

Miért akar vétózni Orbán Viktor a jogállami szabályozás miatt, ha minden rendben van a magyar demokráciával, ahogy azt gyakran állítja – teszi fel a kérdést a Néppárt frakcióvezetője a legolvasottabb német lapban.

hvg360 Arató László / Brüsszel, Gergely Márton

Orbánnak van B-terve: ha az unió nem enged, Brüsszelből csinál kampánytölteléket

A járvány politikai kockázatait éppen úgy kezeli Orbán Viktor, mint a tavasszal tette: fojtogatja az ellenzéket, kiszolgálja választói világképét, lestoppolja az adóforintokat, és vétóval ökölharcba rángatja Európát. Ha pedig a második hullám durvább az elsőnél, akkor Orbán is bedurvul.

hvg360 HVG360

Deutsche Welle: Orbán Európa ellen

A külföldieknek sugárzó német közszolgálati média sorra veszi az elmúlt napok politikai történéseit Magyarországon és ezek hatását az EU-ra. Nem sok jót tudnak felsorolni.