Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#jegypénztár

Itthon hvg.hu

MÁV-abszurd: indulás előtt öt perccel nincs már jegy, még futna valaki a vonat után!

Indulás előtt úgy fél órával érdemes kimenni az új számítógéppel felszerelt MÁV-pénztárakhoz azoknak, akik áfás számlát akarnak kérni és/vagy bankkártyával fizetnének. Az sem árt, ha nincs sor a pénztárnál, mert a rendszer eléggé lassan dolgozik, és amíg készül a számla, addig másnak sem tudnak jegyet adni – derül ki az Index cikkéből. A MÁV szerint a rendszer tesztelése még tart.

Gazdaság hvg.hu

Kis szépítés jön vasárnaptól a 44 milliárdból felújított vasútvonalon

A budapesti Bécsi út közelében található Aranyvölgyben is megáll a vonatok többsége vasárnaptól a Budapest–Esztergom-vasútvonalon. Van még egy újdonság: felújították Klotildliget állomás váróját és homlokzatát, és ott hamarosan jegypénztár nyílik – derül ki a MÁV-Start pénteki közleményéből. A 44 milliárd forintból felújított vasútvonal ezekkel együtt sincs még teljesen kész. Hátra van egyebek mellett a villamosítás és egyes állomásépületek felújítása.

Itthon hvg.hu

Konténerből vehetünk jegyet a széttúrt Széll Kálmán téren – fotók

Egy ideig nem a megszokott helyen kell keresniük az utasoknak a Széll Kálmán téri jegypénztárakat. A metróállomás épületének átalakítása miatt a kijárattal szembe költöztették át konténerekbe a pénztárakat és a jegyautomatákat, amelyek várhatóan őszig ott is maradnak. Az egykori Moszkva tér most már tényleg háborús helyszínre emlékeztet a bontás miatt.