Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#járvány

Itthon Ballai Vince

“Feleslegesen új szituáció” az iskolák részleges újranyitása

Sok diák nem lesz bent az iskolákban hétfőtől, hiába indul újra a jelenléti oktatás az alsó tagozaton. Az általunk megkérdezett iskolaigazgatók nem rajonganak az ötletért. Lesz, ahol arra számítanak, hogy olyan lesz az oktatás, mintha ügyeletet tartanának, és a részleges újranyitással feleslegesen új szituációt alakít ki a kormány.

hvg360 Sztojcsev Iván

Megérné-e pénzt osztani annak, aki beoltatja magát?

Járjon-e pénz az oltásért, vagy fizessen büntetőadót az, aki nem oltatja be magát? Közgazdászok már a Covid előtt is vizsgálták a kérdést, amely most nagyon aktuális. Távolinak tűnhet a kapcsolat, de az ügyben érdemes tanácsot kérni környezetvédelmi szakemberektől.

Itthon Windisch Judit

Kutatás: A pedagógusok 87 százaléka nem akar jövő héttől személyesen tanítani

Egy országos, reprezentatív kutatás szerint a pedagógusok döntő többsége szíve szerint nem menne be tanítani, inkább online folytatná az oktatást. Ennek ellenére a többség, ha muszáj, bemegy. Az általános iskolai tanárok és óvodapedagógusok a leginkább megengedőek, hiszen minél kisebb egy gyerek, annál kevésbé hatékony az online oktatás.

Tech hvg.hu

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

A félvezetőpiacot érintő nehézségek miatt olyan eszközöknél is hiány alakulhat ki, melyekre kevesen gondoltak: készlethiány várható routerből.

hvg360 Ceglédi Zoltán

Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Egészen biztosan nem folytatható sem az, ahogy a koronavírus halottait kezeljük, sem a politika és a sajtó működése, sem az egészségüggyel kapcsolatos hazudozás.

hvg360 Matalin Dóra

Szputnyikos vagy astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

A különböző vakcinákkal oltott emberek saját támogató csoportokat hoztak létre a közösségi médiában. Miközben egyre erősödik az azonos oltóanyagot kapottak közös identitása, az általános vakcinairigységet lassan felváltja az irigység azokra, akik a megbízhatóbbnak vélt Pfizer/Moderna vakcinákat kapták.