Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#illiberális_demokrácia

Itthon hvg.hu

Tölgyessy Péter: Orbán világméretű politikussá nőtte ki magát

A Transparency International konferenciáján tartott előadást Tölgyessy Péter alkotmányjogász, "Politika mindenek előtt - a joguralom rendjének helye Orbán Viktor rendszerében" címmel. Azt mondta, a 20. században negyedszer teszik az ország sorsát a "Nyugat alkonyára", ami ha mégsem következik be, annak ára lehet. Beszélt arról is, miért van rossz úton az ellenzék, és miért fordultak az emberek "megmentőként" Orbán Viktor felé.

hvg360 Hont András

Hont András: Többség törvényt bont

A sznobok és a cinikusok vitája zajlik világszerte – ám a magyar közéletben és nyilvánosságban ez a jelenség teljes pompájában mutatja meg magát. Az álláspontok nem vitákban alakulnak ki, hanem társas fertőzéssel hitek terjednek, s formálódnak kollektív hiedelmekké. Vélemény.

Itthon MTI/hvg.hu

Orbán az EU-csúcsra melegít: Így senki nem beszélhet velünk

Orbán Viktor várja a választ az Európai Bizottságtól Vera Jourová alelnök – szerinte méltatlan – kijelentései ügyében. A magyar kormányfő arra számít, a válságkezelési segélycsomagot nem kötik össze a jogállamisági vitákkal – ellenkező esetben az EU-t meg kell kerülni.

hvg360 Puszta Dóra

Szilágyi Ákos: Liberális demokráciából választásos autokráciába jutottunk

Magyarországon ő használta először az illiberális demokrácia kifejezést. A liberális politikai elit legnagyobb hibájának a doktrinerséget tartja. Volt Oroszország-kutatóként nem az oroszokat, hanem a velük üzletelő magyar vezetőket látja veszélyesnek. Humora legendás, de mostanában kevesebbet nevet, és fáj neki, hogy ezzel az egész ország így van. Portréinterjú Szilágyi Ákos költő-esztétával.