Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#háztartások_fogyasztása

Gazdaság hvg.hu

Ön is érzi, hogy hasít a gazdaság?

A kormány szerint növekszik a gazdaság, csökken a munkanélküliség, emelkednek a jövedelmek, nő a háztartások fogyasztása, az infláció pedig rekordalacsony szintre csökkent. A háztartások bruttó pénzügyi vagyona emellett még nő is. A tavalyi év utolsó negyedévében pedig olyan gazdasági bővülés volt, amire 8 éve nem volt példa Magyarországon. Ön is érzi a környezet pozitív fordulását, vagy úgy látja, ez továbbra is csak egy tündérmese? Töltse ki kérdőívünket, mellyel igyekszünk képet adni arról, hogy olvasóink hogyan látják a saját és az ország pénzügyi helyzetének alakulását.

Gazdaság MTI

KSH: kevesebbet költöttünk ennivalóra tavaly

A magyar háztartások fogyasztási kiadásai havonta fejenként 65 790 forintra rúgtak tavaly, ez a 2011. évinél 2,1 százalékkal alacsonyabb - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című szerdai kiadványában.

Gazdaság MTI

GfK: nőtt a háztartások költése a hipermarketekben és a kisbolt-láncokban

Nőtt tavaly a háztartások költése a hipermarketekben és a kisbolt-láncokban a GfK Csoport kutatása szerint, miközben a szupermarketekben csökkent. A csoport szerdai közleménye szerint tavaly megindult egy lassú konszolidációs folyamat a magyar kiskereskedelemben, ám a különböző kereskedelmi csatornák teljesítménye eltérően alakult.