Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#felhatalmazás

Itthon Windisch Judit

Orbán lényegében ismét különleges felhatalmazást kér

Júniusban véget érhet a rendkívüli jogrend, azonban a kormány az átmeneti szabályok között egy esetleges újabb járványhelyzetre erős felhatalmazást szavaztatna meg magának. A kedd éjjel benyújtott előterjesztésben sok eddigi intézkedést fenntartanak, egy darabig még lehet az orvossal telefonon konzultálni, ahogy a lejáró személyi igazolvány vagy műszaki engedély is fél évig jó lesz.

Itthon hvg.hu

Medián: A nagy többség a határidő nélküli felhatalmazás ellen van

Az ellenzék szerint diktatúrát épít Orbán Viktor azzal, hogy egy törvénnyel határozatlan időre hosszabbítaná meg a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet. A péntek este benyújtott törvényjavaslatról indított online szavazást a Facebookon a Medián, az eredmény szerint a nagy többség szerint kell valamilyen határidőt szabni.

Világ MTI

Tüntetni hívta az embereket az egyiptomi vezérkari főnök

A hadsereg melletti szimpátiatüntetésekre szólított fel Abdel-Fattah asz-Szíszi egyiptomi vezérkari főnök szerdán. A tábornok így akar felhatalmazást kérni a néptől, hogy felvegye a harcot a Mohammed Murszi elnök július 3-ai megbuktatása óta dúló "erőszakkal és terrorizmussal" – mondta. A demonstrációra pénteken lehet.

Napi merítés hvg.hu

Török Gábor: tényleg ezt akarták az emberek?

"Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában" - válaszolta ma reggel a köztelevízióban kedvesen mosolyogva Szalai Annamária Krizsó Szilviának - olvasható Török Gábor blogján.

Vélemény Szentpéteri Nagy Richard

Zsákbamacska alkotmánymódosítás

A modern alkotmányos demokráciák jószerivel nem ismerik azt az állapotot, amelyben a törvényhozó és az alkotmányozó hatalom megegyezik egymással. Konszolidált és működni méltó demokráciákban ilyen helyzet azért nem jöhet létre, mert azt maga az alkotmány tiltja meg. Magyarország nem ilyen ország.