Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#európai_értékek

Itthon hvg.hu

Helsinki a Stop Sorosról: Ez mindennel ellentétes, amit jogállamnak vagy európai értéknek nevezünk

A javaslatot, ha elfogadják, tényleg önálló büntetőjogi tényállás lehet a jogellenes bevándorlás szervezése. A törvény azt is kimondaná, hogy elfogadhatatlan a menedékkérelme annak, aki olyan országon keresztül érkezett Magyarországra, ahol már nincs kitéve üldözésnek vagy "ha abban az országban, amin keresztül Magyarországra érkezett, a megfelelő szintű védelem biztosított".

Kult Bicsérdi Ádám

"Lengyelországot sokkolta a magyar-orosz közeledés"

Ha egy a világot járó, neves kultúrdiplomata azt mondja, hogy Európa jelenleg egy lusta, jóllakott állatra hasonlít, akkor arra érdemes odafigyelni. Krzysztof Zanussi most inkább mint európai gondolkodó, és nem mint filmrendező érkezett Budapestre, ahol gondolatébresztő előadást tartott a kontinens válságos állapotának okairól és lehetséges gyógymódjairól. Az előadás másnapján beszélgettünk a lengyel művésszel, aki elkeserítőnek tartja, hogy Magyarország politikai szövetséget köt Putyin Oroszországával, és aki szerint Európát épp a posztszovjet államok menthetik meg a perifériára szorulástól.

Plázs hvg.hu

50 hely Európában, amit látnod kell életben

Egy újabb lista a legjobb európai helyekről. Ezúttal a Business Insider jött ki egy 50-es összeállítással. Az azon szereplő helyeket szerintük mindenképp látnunk kell. Végignézve a fotókat: igazuk van. És naná, Budapest is szerepel köztük.

Vélemény Tallián Miklós

A kormányt nem a pénzvilág, a matek győzi le

A szabadságharcos retorika képtelen leírni, ami most Magyarországon zajlik. A kormány nemcsak az unió írott szabályait hágta át, de az íratlanokat is. Operába sem tilos a törvény szerint mankiniben menni, aki megteszi, mégis érezni fogja a következményeket.