Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

# demonstráció

hvg360 Parászka Boróka

Parászka Boróka: Ki lehet-e lépni a Vidnyánszky-mókuskerékből?

Amit az SZFE körüli harcban látunk, az nem "értékvita" vagy "identitásküzdelem", és nem a nemzetiek és nemzetellenesek harca, írja szerzőnk. Szerinte éppen ettől a szimbolikus nyelvtől kellene szabadulni, éppen a rendszer szimbolikus játszmáit nem szabad újrajátszani. Voltak, akiknek ezt a csapdát az SZFE-demonstrációkon sem sikerült elkerülniük.

Itthon Ballai Vince - Ká Zoltán

"Nem vagyok kutya, és nem akarok maszkban járni" - így tüntettek a vírustagadók

Ki a koronavírus veszélyességét vitatja, ki gazdasági hatásai miatt kritizálja, ki az emberek szándékos megtévesztésének tartja a járványveszély miatti intézkedéseket annak a demonstrációnak a résztvevői közül, amelyen a normális életet követelték. Azért többüknél volt maszk is. Aznap Kásler Miklós miniszter Facebook-posztban ítélte el a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat. Videós riport a Covid 9.11 demonstrációról a Szabadság térről.

Kult hvg.hu

Harcos kedvű tüntetést tartottak az SZFE mellett

Ezrek skandálták egyre vadabbul a szabad ország szabad egyetem rigmust, miközben Iványi Gábor a reménytelen harc szükségességéről, Noár a szavak jelentésének visszaszerzéséről, L. Ritók Nóra pedig a szolidaritásról beszélt pénteken a Színház és Filmművészeti Egyetem előtt, ahol az egyetem autonómiájáért és a szegényeket segítő civilekért tüntettek.