Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#csendőrség

hvg360 Szabó Márta

Az olasz csendőrök, akik szolgálnak, védenek, és a ruhájukat Valentino tervezte

Szociális gondozói feladatokat is ellátott a koronavírus-járvány idején az az olasz fegyveres testület, amely talán a legnagyobb tekintélynek örvend országszerte, s a tagjai mindig úgy néznek ki, mint ha skatulyából húzták volna ki őket. A több mint kétszáz éves csendőrséget azért ma is elsősorban rendfenntartói tevékenysége, katonás hatékonysága miatt tisztelik – miközben néha meg is mosolyogják.

Itthon Windisch Judit - Kaufmann Balázs

"Belehaltam volna, ha nem csinálom meg" - interjú az Orbánt kifütyülő Ladó Andreával

Tavaly a földre rántva hallgattatták el Tusnádfürdőn az Orbán Viktor politikája ellen tiltakozó Ladó Andreát, akit a csendőrség meg is büntetett rendbontásért. A nő fellebbezett, most a hvg.hu-nak elmondta, a bíróság jogerősen neki adott igazat: a szólásszabadságba belefér, hogy kifütyüljék a miniszterelnököt. Idén nem tiltakozik, és bár most úgy látja, a tavalyinak sem volt értelme, nem bánta meg.

Itthon Faigl Zoltán - Zubor Zalán

Mi bizonyítható Csatáry háborús bűneiből?

Csak részben lesznek bizonyíthatóak Csatáry László háborús bűnei – véli a magyarországi leleplezést megkésettnek vélő történészprofesszor, Karsai László, aki a volt csendőrparancsnokot felkutató Efraim Zuroffot „megélhetési nácivadásznak" tartja. A Wiesenthal Központ jeruzsálemi vezetője ezzel szemben elfogadhatatlannak tartja, hogy a több tízezer zsidó deportálásának megszervezésében részt vett Csatáry háborítatlanul élhet Budapesten, és kételkedik abban, hogy a hatóságok valóban felelősségre fogják vonni.

Itthon MTI

Magyarázatot vár Pintér Sándortól az MSZP

Provokációnak minősítette az MSZP-s Steiner Pál, hogy - egy hozzá késve eljutott meghívó szerint - Pintér Sándor egyeztetést hívott össze a csendőrség felállításáról; a szocialista képviselő magyarázatot vár a belügyminisztertől.

Világ MTI

Lecsapott az olasz csendőrség a calabriai maffiára

Nagyszabású akciót indított az olasz csendőrség péntek hajnalban a calabriai maffia, a 'ndrangheta bűnszövetkezet ellen: a razziákban és házkutatásokban félezer csendőr vesz részt, valamint helikoptereket és kutyákat is bevetettek.