Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#autógáz

Autó MTI

"Mozgó bombát" foglalt le a NAV Budapesten

Illegálisan és közveszélyesen szállított autógázt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Budapesten - közölte Suller György Attila őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő szombaton az MTI-vel.

Gazdaság MTI/Népszabadság

Durván drágul az alkohol, a dohány és az autógáz

A jövedéki adó emelése miatt jövőre nagymértékben emelkedik a dohány, az alkohol és az autógáz ára. Az érintett ágazatok képviselői most arról győzködik a törvényhozókat, hogy a büdzsé a fogyasztás visszaesése miatt összességében többet veszít, mint amennyit nyer az adóemeléssel - írja a szombati Népszabadság.

Autó automenedzser.hu

Földgáz vagy autógáz?

A benzin és a gázolaj egyre magasabb ára miatt egyre népszerűbbek a gázzal működő autók.

Gazdaság MTI

Tartja árelőnyét az autógáz

Tartja árelőnyét az autógáz (LPG) a benzinnel szemben, noha az elmúlt évben 700-ról 1000 dollárra emelkedett az LPG tonnánkénti beszerzési ára - írta pénteki számában a Világgazdaság.

Autó

Roham az autógázért

Az autógázzal működő autók parkolóházakba hajtását tiltó hazai rendelet megváltoztatását kezdeményezi a Prímagáz. Szerintük a szabályozás elavult, a gázüzemű autók kisebb robbanásveszélyt jelentenek a benzineseknél. Az utóbbi időszakban ugrásszerűen megemelkedett a hazai érdeklődés az autók gázüzeművé alakítására, az LPG-t árusító kutak forgalma pedig az év eleje óta 10 százalékkal nőtt. A következő tíz évben, az elektromos és hibridhajtású járművek térhódításáig hazánkban is a folyékony gáz lesz a benzinüzemű motorok legelterjedtebb alternatívája. Ám az átalakítás nem olcsó, és az autó szervizciklusa csökken.